Új tanszékvezetők az Ásványtani-Földtani Intézetben

Nyomtatás
Megjelent: 2018. szeptember 29. szombat

Intézetünk két tanszékén (Ásvány- és Kőzettani Tanszék; Földtani-Teleptani Tanszék) tanszékvezető váltás történt. A korábbi tanszékvezetők, Szakáll Sándor és Less György, 65 éves koruk miatt nem tölthették be tovább posztjukat. Az Ásvány- és Kőzettani Tanszék új vezetője Zajzon Norbert, a Földtani-Teleptani Tanszék tanszékvezetője Németh Norbert lett. Sok sikert és kitartást kívánunk munkájukhoz!

Köztársasági ösztöndíjas hallgatók az Ásványtani-Földtani Intézetben

Nyomtatás
Megjelent: 2018. szeptember 29. szombat

Kiderült az idei Köztársasági Ösztöndíjat elnyerő hallgatók névsora. Intézetünk diákjai közül két hallgató, Balassa Csilla (alapszakos műszaki földtudományi mérnöki szak) és Majoros Lívia (mesterszakos földtudományi mérnöki szak) kapta meg ezt a rangos elismerést. Gratulálunk a kitüntetéshez, és további sok sikert kívánunk!

UNEXMIN a világsajtóban

Nyomtatás
Megjelent: 2018. július 02. hétfő

Az UNEXMIN projekt rohamos léptekkel halad előre. A megálmodott robot lassan valóra válik. A műszerek kifejlesztése, a robot megépítése után, valamint a sok laboratóriumi kísérlet elvégzésével a projekt elérkezett a terepi tesztek fázisába. A robot első merülése a finnországi Kaatiala-i egykori pegmatit bányában zajlott. A tesztről készült riportot az Euronews műsorában mutatták be, amely az alábbi linken tekinthető meg:

http://hu.euronews.com/2018/07/02/vizalatti-robot-segit-feltarni-az-elhagyott-banyakat

További jó munkát és sok sikert kívánunk az UNEXMIN TEAM-nek!

Mi is az az UNEXMIN? Itt és itt olvashat róla részletesen!

Állami kitüntetést kapott Dr. Mádai Ferenc

Nyomtatás
Megjelent: 2018. augusztus 22. szerda

Augusztus 20-a alkalmából az Ásványtani-Földtani Intézet igazgatója Dr. Mádai Ferenc kimagasló tevékenysége elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült.
Gratulálunk kitüntetéséhez és további sikeres, eredményekben gazdag munkát kívánunk!

CEMC és MSCC 2018

Nyomtatás
Megjelent: 2018. július 02. hétfő

2018.06.26-29 között került megrendezésre az egyesített 5th CEMC (Central European Mineralogical Conference) és a 7th MSCC  (Mineral Science in the Carpathians Conference) Selmecbányán. Az Ásványtani-Földtani Intézet dolgozói és hallgatói nagy számban utaztak Selmecbányára, valamint a Herman Ottó Múzeum munkatársai is részt vettek a konferencián. A miskolci küldöttség tagja összesen 6 előadást és 7 posztert mutattak be.
A konferencia teljes programja itt elérhető.

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews