Állami kitüntetést kapott Dr. Mádai Ferenc

Nyomtatás
Megjelent: 2018. augusztus 22. szerda

Augusztus 20-a alkalmából az Ásványtani-Földtani Intézet igazgatója Dr. Mádai Ferenc kimagasló tevékenysége elismeréseként Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült.
Gratulálunk kitüntetéséhez és további sikeres, eredményekben gazdag munkát kívánunk!

UNEXMIN a világsajtóban

Nyomtatás
Megjelent: 2018. július 02. hétfő

Az UNEXMIN projekt rohamos léptekkel halad előre. A megálmodott robot lassan valóra válik. A műszerek kifejlesztése, a robot megépítése után, valamint a sok laboratóriumi kísérlet elvégzésével a projekt elérkezett a terepi tesztek fázisába. A robot első merülése a finnországi Kaatiala-i egykori pegmatit bányában zajlott. A tesztről készült riportot az Euronews műsorában mutatták be, amely az alábbi linken tekinthető meg:

http://hu.euronews.com/2018/07/02/vizalatti-robot-segit-feltarni-az-elhagyott-banyakat

További jó munkát és sok sikert kívánunk az UNEXMIN TEAM-nek!

Mi is az az UNEXMIN? Itt és itt olvashat róla részletesen!

2018 Telkibánya workshop

Nyomtatás
Megjelent: 2018. máj. 28. hétfő

2018. május 09 és 13 között az Ásványtani-Földtani Intézet és a Miskolci Egyetemisták Szövetsége szervezésében megrendezett telkibányai mintavételezési workshopon három egyetem hallgatói vettek részt. A résztvevők a Miskolci Egyetem, a Budapesti Műszaki Egyetem és a Zágrábi Egyetem hallgatói voltak.

A résztvevők az első nap a Miskolci Egyetemen hallgattak szakmai előadásokat: geológiai mintavételezés (Kupi László), a mintavételezés matematikai háttere (Kis Anett), ömlesztett anyagok mintavételezése (Dr. Faitli József), geokémiai mintavételezés (Dr. Jordán Győző) témakörökben. A második nap a hallgatók a Telkibánya környéki középkori aranykutatások helyét tanulmányozták, valamint az elméleti előadásokon megtanult elméleti módszerekkel mintavételezést hajtottak végre a területen. A harmadik nap a pálházai perlitbányát látogatták meg: betekintést kaptak egy aktív bánya mintavételezési gyakorlatába, továbbá a perlit duzzasztás folyamatát megismerték. Este jó hangulatú borkóstoláson vett részt a társaság Tállyán. Az utolsó nap a rudabányai felhagyott vasércbánya területét tanulmányozták a résztvevők. A telkibányai és pálházai terepi napok szakmai vezetője Dr. Mádai Ferenc és Leskó Máté volt, a rudabányai terepi vezető Dr. Németh Norbert volt.

CEMC és MSCC 2018

Nyomtatás
Megjelent: 2018. július 02. hétfő

2018.06.26-29 között került megrendezésre az egyesített 5th CEMC (Central European Mineralogical Conference) és a 7th MSCC  (Mineral Science in the Carpathians Conference) Selmecbányán. Az Ásványtani-Földtani Intézet dolgozói és hallgatói nagy számban utaztak Selmecbányára, valamint a Herman Ottó Múzeum munkatársai is részt vettek a konferencián. A miskolci küldöttség tagja összesen 6 előadást és 7 posztert mutattak be.
A konferencia teljes programja itt elérhető.

Ifjú Szakemberek Ankétja 2018

Nyomtatás
Megjelent: 2018. április 10. kedd

2018. április 6-7. került megrendezésre a 49. Ifjú Szakemberek Ankétja Hajdúszoboszlón a Hotel Silverben. A rendezvényen 4 hallgató képviselte az Ásványtani-Földtani Intézetet: Majoros Lívia 1. éves Földtudományi mérnöki mesterszakos hallgató, Muhammad Nur Ali Akbar 1. éves Petroleum Geoengineering mesterszakos hallgató, Medet Junnussov 1. éves doktorandusz hallgató és Katona Gábor 3. éves doktorandusz hallgató.

Hallgatóink közül Majoros Lívia kapta a Biocentrum Kft. ezüst díját. Gratulálunk a színvonalas előadásokhoz és a díj elnyeréséhez!

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews