Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

 

 

 

 

 

 

 

Argentinától Mongoliáig... A MFK és a TEKH Nemzetközi szakmai napja

2021. május 28., 08:40

A Műszaki Földtudományi Kar és a TEKH szakkollégium 2021 május 27-én rendezte meg nemzetközi szakmai napját igen nagy nemzetközi érdeklődés mellett. A három órás programon elsőként cégek jelentkeztek be, pl. MOL (HU), Geochem (HU), Minerex (GHANA), bemutatva a  mai ipari kutatási és munkalehetőségeket. A bemutatók után az előadök találkozhattak az érdeklődőkkel, és válaszoltak a kérdésekre.

A második részben a miskolci öregdiákok szerepeltek, és mutatták be a jelenlegi munkájukat. Itt kapott szót Pablo Echevarria (Argentina), Varannai Balázs (LTU Lulea Technical University, Svédország), Enrique Caballero (Mexico/Finland), Mohamed Nur Ali Akhbar (Indonesia/Hungary), Enkhbat Battogtokh (Mongolia), Rodrigo Embile (Phillippines/New Mexico/Boliden Sweden).

A harmadik rész a kalandoké volt. Az első előadó Will McCreery volt (University of Oxford, UK), és a magyarországi MSc tézis irási kalandját mesélte el. A második előadó pedig Kupi László geológus és természetfotós bemutatója volt, világkörüli kutatási tapasztalatainak legszebb képeivel.

A három blokkot kisebb beszélgetések és vetélkedők szakították meg,  Az eseményen 47 résztvevő tette tiszteletét.

Fantasztikus világkörképet alakítottak ki a résztvevők és hallgatók, és reméljük, ez is, mint annyi más, beépül majd a miskolci egyetemi hagyományokba.