ÁsványÁsvány

Az Ásványtani és Földtani Intézet a selmeci akadémia, a soproni főiskola, majd a miskolci egyetem egyik legrégibb tanszékcsoportjának mai utódja, modern folytatója. A műszaki földtudományok azon irányait oktatja, kutatja, amelyben a különböző nyersanyagok, földtani jelenségek és folyamatok mindennapi alkalmazásai kapnak szerepet. Két tanszékének munkája széles sávot ölel át, a szénhidrogén-földtantól, a geokémiától a talajtanig, a távérzékeléstől a laboratóriumi vizsgálatok kiértékeléséig, a földtani alapkutatástól a kutatási eredmények gazdasági értékeléséig. Három fő alkalmazott kutatási irányunk: ásványi nyersanyagok kutatása, alkalmazott ásványtan, környezetföldtan. Vannak olyan részterületek, ahol ipari kapcsolataink is jelentősek - például az ércföldtan, a környezetföldtan, a szilárd ásványi nyersanyagok, valamint a kőolajföldtan területén.

Minisztériumi kitüntetés

Nyomtatás
Megjelent: 2020. október 07. szerda

Dr. Palkovics László, az innovációért és technológiáért felelős miniszter 2020. szeptember 1-én, a Magyar Felsőoktatás Napja alkalmával Szent-Györgyi Albert-díjat adományozott prof. dr. Szakál Sándornak, az Ásványtani-Földtani Intézet egyetemi tanárának.
Gratulálunk a rangos kitüntetéshez!

Az Év Ásványkincse 2020

Nyomtatás
Megjelent: 2020. január 16. csütörtök

Az alábbi linken lehet szavazni, hogy mi legyen az ÉV Ásványkincse 2020-ban:

https://forms.gle/yb5C3xPai4R9MSBr9

1. International Student Conference on Geochemistry and Minderal Deposit

Nyomtatás
Megjelent: 2019. november 19. kedd

2019 november 8-9 között rendezték meg az első International Student Conference on Geochemistry and Minderal Deposit Prágában. A diákkonferencián 4 hallgatónk (Majoros Lívia, Papp Richárd Zoltán, Medet Junossov, Lidbert Alarcón Laime) tartott előadást, bemutatva munkájukat. 

1. REEBAUX workshop, Horvátország

Nyomtatás
Megjelent: 2019. október 24. csütörtök

2019.10.14-15. között rendezték meg az 1. REEBAUX workshopot, melynek helyszíne Horvátország, Dalmácia volt. A két napos rendezvényen a résztvevők 10 előadást hallgathattak meg, illetve a következő feltárásokat látogatták meg: Vrace, Cetina river spring, Tosici-Dujici, Mamutovac. 
Az Ásványtani-Földtani Intézetet 2 oktató (Mádai Viktor és Leskó Máté) és 3 hallgató képviselte (Majoros Lívia, Medet Junussov, Mikuska Levente) a rendezvényen.

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews