Részvételünk az erdélyi EMT konferencián

Nyomtatás
Megjelent: 2016. június 16. csütörtök
Részvételünk az erdélyi EMT konferencián

2016 április 7-10. között Brassóban megrendezésre került a XVIII. Nemzetközi Bányászati, Kohászati és Földtani Konferencia. A négy plenáris előadás közül az egyiket karunk dékánja, Dr. Szűcs Péter tartotta A felszín alatti víz, mint láthatatlan természeti erőforrás a Kárpát-medencében címmel.

A rendezvény első napján két kirándulás közül választhattak a résztvevők, egy kohászati, valamint egy földtani témájú terepgyakorlat volt meghirdetve..

A szekció előadások számos különböző témában, egymással párhuzamosan zajlottak, ezekből a Miskolci Egyetem hallgatói, oktatói is nagy részt vállaltak. Hallgatóink több poszterrel is megjelentek, melyeket a 4 nap során rengetegen látogattak, olykor izgalmas szakmai viták is kerekedtek.

A konferencián számos díjat osztottak ki a fiatal kutatók között, ezek közül az egyetemünk hallgatói kettőt is megnyertek. A legjobb előadást öntészet-kohászat témában Mádi Johanna Laura tartotta, míg a teleptani előadások közül Papp Richárd Zoltán előadása nyerte el leginkább a zsűri tetszését.

Ezúton is gratulálunk a díjazottaknak, és sok sikert kívánunk a munkájukhoz a továbbiakban is!

Joomla 1.6 Templates designed by Joomla Hosting Reviews